מחפשים מידע לגבי מכשירי שמיעה זעירים מחירים? לאחר קריאת המדריך הבא יהיו לכם את כל התשובות והמידע הנדרש להתאמת מכשיר שמיעה זעיר. הנה כל מה שרציתם לדעת על מכשיר שמיעה זעיר מחיר ממוצע, אופן התאמתו ועוד.
מכשירי שמיעה זעירים הם אופציה מצוינת עבור אנשים שרוצים לשמור על דיסקרטיות של מכשיר השמיעה שלהם. כמו כן, מכשיר שמיעה זעיר מציע יתרון משמעותי של נוחות ומינימום סרבול. כידוע, מכשירי שמיעה מסורתיים עשויים להיות מסורבלים וכבדים, מה שעשוי לגרום לכאבי ראש וכאבי אוזניים. מנגד, מכשירי שמיעה זעירים מאפשרים להנות מאסתטיות מושלמת, דיסקרטיות ושמיעה מוגברת-דיגיטלית. אם כך, רגע לפני שנדבר על מכשירי שמיעה זעירים מחירים והתאמה אישית, בואו נבין מה ההבדלים בין מכשירי שמיעה דיגיטליים לבין אנלוגיים.
ההבדלים בין מכשירי שמיעה דיגיטליים לבין אנלוגיים
ההבדל העיקרי בין מכשירי שמיעה דיגיטליים ואנלוגיים הוא, שמכשירי השמיעה הדיגיטליים מתוחכמים יותר באופן שבו הם מעבדים את הקול. מכשירי שמיעה אנלוגיים משתמשים במעבד אנלוגי כדי לשנות את גלי הקול לאותות חשמליים ולאחר מכן, לשלוח אותם לרמקול.
מכשירי שמיעה דיגיטליים אינם משתמשים במעבד אנלוגי. במקום זאת, הם מעבדים סאונד דיגיטלי ושולחים אותו לרמקול. במובן זה של הדברים, מכשירי שמיעה דיגיטליים מתקדמים יותר ממכשירי שמיעה אנלוגיים. הם מסוגלים להגברה טובה יותר ממכשירי שמיעה אנלוגיים. כמו כן, יש להם מגוון רחב יותר של תדרים וניתן לתכנת אותם כך שיתאימו לצרכי המשתמש.
מה יקר יותר, מכשיר שמיעה דיגיטלי או אנלוגי?
מטבע הדברים, מכשירי שמיעה אנלוגיים הם פחות יקרים ממכשירי שמיעה דיגיטליים. אבל עם זאת, אין להם מגוון רחב של תדרים ולא ניתן לתכנת אותם כך שיתאימו לצרכי המשתמש. כדאי לדעת, מכשירי שמיעה דיגיטליים מסוגלים להתחבר לסוגים שונים של מכשירים.
מכשירים דיגיטליים יכולים להתחבר לסמארטפונים, טלוויזיות ואפליקציות מדיה חברתית. הם גם מסוגלים להתחבר למכשירי שמיעה אחרים באמצעות בלוטות'. למכשירי שמיעה אנלוגיים יש מגוון מצומצם יותר של תכונות, אך הם יכולים להיות זולים יותר מאשר דיגיטליים. לפיכך, יתאימו כמעט לכל כיס. המשיכו לקרוא על מכשירי שמיעה זעירים מחירים בשורות הבאות.
כמה עולה מכשיר שמיעה זעיר?
אם אתם מחפשים מידע לגבי מכשירי שמיעה זעירים מחירים, כדאי לדעת שהעלות של מכשיר שמיעה זעיר תלויה בתכונות המכשיר והיכן רוכשים אותו. אם תרכשו אותו באינטרנט ולא תעברו בדיקת שמיעה מוסמכת, תוכלו למצוא מכשירי שמיעה זעירים מחירים שנעים בין מאות שקלים בודדים.
ישנם מכשירי שמיעה זעירים בעלויות ממוצעות של כ-2,000 ₪, בעוד שמכשירי שמיעה מתקדמים יותר עשויים להגיע לסכום של כ-10,000 ₪. כמו כן, יש לבצע בדיקת שמיעה לפני רכישת מכשיר שמיעה זעיר כדי לוודא שאתם מתאימים למכשיר ושהוא מוגדר נכון בהתאם לצרכים שלכם. בואו נדבר גם על זה.
חשיבות בדיקת שמיעה במכון שמיעה מוסמך
כאמור, עליכם לעבור בדיקת שמיעה במכון שמיעה לפני שתוכלו להתאים את מכשיר השמיעה שלכם. אז רגע לפני שמבררים לגבי מכשירי שמיעה זעירים מחירים, חשוב להבין כי בדיקות שמיעה יכולות לעזור לזהות בעיה לפני שהיא גורמת לנזק נוסף. כמו כן, בדיקות שמיעה יכולות גם לסייע במניעת בעיה לפני שהיא מתחילה.
שמיעה היא חוש חשוב שלעיתים קרובות אנו מקבלים כמובן מאליו. אנחנו לא מבינים כמה זה חשוב עד שיש לנו בעיה עם זה, חלילה. אובדן שמיעה יכול לקרות לאורך זמן, או לפתע בגלל רעש חזק. זה יכול להיות זמני או קבוע ולהשפיע על אוזן אחת, על שתי האוזניים או על כל הצלילים. אחת הדרכים לשמור על בריאות השמיעה היא לבצע בדיקת שמיעה על בסיס קבוע במכון שמיעה מוסמך באזור מגוריכם.
מי עשוי להיפגע מאובדן שמיעה?
אובדן שמיעה הוא נושא נפוץ מאוד המשפיע על אנשים מכל הגילאים והמקצועות. מצב זה יכול להיגרם מגורמים רבים ושונים, אבל הוא נובע לרוב מחשיפה ממושכת לרעשים חזקים. אם אתם חושדים שאולי יש לכם או למישהו בסביבתך ליקוי שמיעה, אז חשוב להיבדק.
ישנן בדיקות רבות ושונות שניתן לבצע לאוזניים ולמערכת השמיעה, אך ישנם שני סוגים עיקריים של בדיקות: סקר ואבחון. בדיקות סקר משמשות בדרך כלל כדי לקבוע אם לאדם יש בעיות שמיעה בכלל או לא, בעוד שבדיקות אבחון משמשות כדי לקבוע איזה סוג של אובדן שמיעה עשוי להיות לו. עוד על מכשירי שמיעה זעירים מחירים בשורות הבאות, המשיכו לקרוא.
כיצד מתאימים מכשיר שמיעה במכון שמיעה?
כידוע, מכון שמיעה הוא מקום אליו אנשים הסובלים מירידה בשמיעה יכולים להגיע לטיפול ושיקום, כמו גם למטרת התאמת מכשיר שמיעה זעיר. בימינו, הדרך הטובה ביותר להבטיח שמכשירי השמיעה מתאימים היטב היא ביקור אצל אודיולוג שיהיו לו מגוון דגמים, מותגים וסגנונות שונים לבחירה.
כיום מכשירי שמיעה זמינים במגוון סגנונות וגדלים. ניתן לענוד אותם על האוזן, לענוד אותם בתעלה או להשתיל מאחורי האוזן. בעוד שניתן לרכוש מכשירי שמיעה באינטרנט ולא לעבור אפילו אבחון, ההמלצה היא דווקא כן לבקר במכון השמיעה. אמנם ניתן לרכוש מכשירי שמיעה באופן חופשי ולענוד אותם, אבל לעולם לא תוכלו באמת לדעת עד כמה המכשיר אפקטיבי עבורכם. בסופו של דבר, מכשירי שמיעה זעירים מחירים נעים בין 2,000 ₪ ל-5,000 ₪ בממוצע, כך ששווה להוציא עוד כמה שקלים על אבחון מקצועי.
ההבדלים בין מכשיר שמיעה זעיר לבין שתל שבלול
במילים פשוטות, מכשיר שמיעה זעיר הוא מכשיר שמגביר את הקול. הוא ממוקם בתעלת האוזן, מאחורי האוזן או באוזן החיצונית. מאידך, שתל שבלול הוא מכשיר רפואי המושתל בניתוח, המספק תחושת קול לאנשים שהם חירשים מאוד או כבדי שמיעה באופן חמור במיוחד. ההבדל העיקרי בין שני המכשירים הוא, ששתל שבלול אינו מגביר את הקול והוא יכול לשמש אנשים שיש להם שמיעה. מכשיר שמיעה זעיר משמש לעתים קרובות כפתרון זמני כדי לעזור לאנשים לשמוע במצבים כאלו ואחרים.
שתל שבלול הוא מכשיר אלקטרוני המסייע לאנשים שחרשים או כבדי שמיעה לשמוע שוב. בתוך כך, שתלי שבלול עוקפים את החלקים הפגועים של האוזן ומגרים ישירות את עצב השמיעה לשלוח מידע קולי למוח. לבסוף, ישנם הבדלים רבים בין שני המכשירים הללו, אך אחד ההבדלים הבולטים ביותר הוא אופן פעולתם. מכשיר שמיעה זעיר מגביר את הקול ושולח אותו דרך תעלת האוזן, בעוד שתל שבלול עוקף את האוזן הפגועה ושולח מידע קול ישירות למוח. מה עוד חשוב לדעת על מכשירי שמיעה זעירים מחירים? המשיכו לקרוא.
טיפים למציאת מכון ומכשיר שמיעה
לאחר שדיברנו על מכשירי שמיעה זעירים מחירים, חשוב לציין – אל תקנו מהחנות הראשונה שנתקלתם בה ואל תעברו בדיקת אבחון במכון השמיעה הראשון שתמצאו. יש לוודא שהחנות מוסמכת וקיימת שנים, כמו גם מכון השמיעה.
טיפ מאיתנו, תמיד תקפידו לערוך מחקר שוק, השוואת מחירים בין מכשירי שמיעה וכל מחקר אחר שתצטרכו לערוך. זאת, כדי לדעת שאתם מוצאים את העסקה הנכונה לכם ביותר, אבל גם את האבחון המקצועי שאתם צריכים לעבור. תמיד הקפידו לשאול על המחירים וסוגי מכשירי השמיעה שמקומות שונים מציעים לפני שאתם מחליטים.
ככל שהשנים עוברות האדם מצליח לפתח עוד ועוד טכנולוגיות שמאריכות את תוחלת החיים ולצד זה שומרות על איכות חיים גבוהה. הסטיגמה שיש על מכשירי שמיעה היא שמדובר במכשיר גדול ומסורבל, אך בשנים האחרונות פותחו מכשירי שמיעה זעירים אסתטיים שכמעט ואינם נראים לעין. במאמר זה ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על מכשירי שמיעה זעירים.
מכשירי שמיעה זעירים – מאפיינים חשובים
ישנן המון פירמות שונות של מכשירי שמיעה, אך לא משנה איזו פירמה תקנו, ישנם מאפיינים חשובים שצריכים להיות במכשיר השמיעה שלכם על מנת שתהנו מאיכות שמיעה גבוהה:
- 10K HD Sound – זה הוא מאפיין האומר כי מכשיר השמיעה מצויד במיקרופון הרגיל לקשת רחבה של צלילים המזהה יותר תדרים ומאפשרת לשמוע באופן צלול, נהיר וברור.
- Scene Detect – זה הוא מאפיין האחראי על זיהוי הסביבה בה אתם שוהים והוא מסנן רעשים לא חשובים ולא רצויים. מאפיין זה מזהה תדרים של מכשירי חשמל, של מוזיקה המתנגנת בעוצמה גבוהה או אזור בו נושבת רוח חזקה ומבצע התאמות לסביבה זו; הוא מגביר צלילים חשובים כמו הקול של האדם איתו אתם מנהלים שיחה, ומנמיך את הצלילים שמפריעים לצלילים אלו להישמע באופן נהיר. איכותו של מאפיין זה קריטית במיוחד כאשר אתם מנהלים שיחת טלפון או שיחה פנים אל מול פנים כאשר איננו רוצים שדעתנו תוסח על ידי רעשי הסביבה שיקשו עלינו להקשיב לפרטנר שלנו.
מכשירי שמיעה זעירים – סוגים
מכשירי השמיעה הזעירים מתחלקים לשלושה סוגים:
- מכשיר שמיעה תוך אוזני (CIC – Completely in the canal) – מכשיר השמיעה הקטן ביותר המוסתר כל כולו בתוך תעלת האוזן המתאים ירידות שמיעה קלות עד בינוניות. את מכשיר זה ניתן לראות רק כאשר מביטים ישירות לתעלת האוזן והוא מומלץ בעבור אנשים בעלי תעלות אוזן צרות.
- מכשיר שמיעה בתוך תעלת האוזן (ITE – In the ear) – מכשיר שמיעה שנמצא ברובו בתוך תעלת האוזן הנמצא לכל אורכה של תעלת האוזן ומסתיים בתחילתה, ולכן הוא גם נראה לעין.
- מכשיר שמיעה בתוך האוזן (ITC – In the canal) – מכשיר קטן עד בינוני שלא בולט מחוץ לתעלת השמיעה אך נראה לעין יחסית בקלות. מתאים לאנשים בעלי בעיות שמיעה חמורות ולמבוגרים שמעדיפים שלא להתעסק עם החלקים של מכשירי השמיעה הזעירים.
מכשירי שמיעה זעירים – למי זה מתאים?
מכשירי שמיעה זעירים מתאימים לאנשים שרוצים לשמור על אסתטיות ודיסקרטיות מבלי להתפשר על נוחות. כפי שציינו מעלה, מכשיר שמיעה תוך אוזני מתאים לאנשים בעלי בעיות שמיעה קלות עד בינוניות ובעלי תעלת אוזן עם מבנה מתאים ואינו מומלץ לשימוש ילדים. לעומת זאת מכשיר שמיעה בתוך האוזן מתאים למגוון רחב יותר של בעיות שמיעה בכל הרמות.
לצפייה בקטלוג של מכשירי שמיעה זעירים לחצו כאן – https://pati-phone.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%96%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D/
ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה זמינים עבור לקויי שמיעה. ניתן לסווג אותם לכמה קטגוריות עיקריות: אנלוגי ודיגיטלי, מכשירי שמיעה זעירים ומסורתיים. אם אתם מעוניינים לערוך השוואת מכשירי שמיעה, הגעתם למדריך הנכון, המשיכו לקרוא.
ישנם שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה: אנלוגי ודיגיטלי. מכשירי שמיעה אנלוגיים הם הסוג הנפוץ ביותר של מכשירי שמיעה. הם משתמשים במיקרופון קטן כדי לאסוף קול ואז ממירים אותו לאות חשמלי שמוגבר ונשלח לאוזן. מכשירי שמיעה דיגיטליים, לעומת זאת, יכולים להיות יקרים יותר מאשר אנלוגיים, אך יש להם יותר תכונות ויכולים לספק איכות צליל טובה יותר. במהלך השוואת מכשירי שמיעה, תוכלו לברר גם מחירים, סוגי תכונות, את משקל המכשיר ועוד.
קצת על מכשירי שמיעה דיגיטליים ואנלוגיים
בעת השוואת מכשירי שמיעה למיניהם, תגלו כי מכשירי שמיעה אנלוגיים הם זולים יותר במחיריהם, אבל הם עובדים על טכנולוגיה מיושנת ואינם יעילים בהגברת הסאונד כמו הדיגיטליים. מכשירי שמיעה דיגיטליים הם יקרים, אך יש להם תכונות טובות יותר ומספקים צליל ברור יותר מאלה האנלוגיים.
כאמור, מכשירי שמיעה דיגיטליים פועלים על ידי המרת גלי קול לאותות דיגיטליים ואז, מעבדים אותם לפני שליחתם לאוזן. תהליך זה מאפשר תכונות נוספות כמו מיקרופונים מתכווננים, ביטול רעשים, ביטול רעשי רקע, בקרת עוצמת הקול ועוד הרבה יותר.
סוגי מכשירי שמיעה שחשוב להכיר
ישנם שני סוגים של מכשירי שמיעה זמינים עבור לקויי שמיעה. הסוג הראשון הוא מכשיר שמיעה מאחורי האוזן (BTE) המוצמד לאוזן ויושב בפתח תעלת האוזן. כאשר תערכו השוואת מכשירי שמיעה תגלו כי, הסוג השני הוא מכשיר שמיעה בתוך האוזן (ITE). סוג זה של מכשיר שמיעה יושב ממש בתוך הכניסה לתעלת האוזן של האדם.
נכון להיום, שלוש הסוגים העיקריים של מכשירי שמיעה כוללים מאחורי האוזן (BTE), מקלט-בתעלה (RIC) ו-Completely-in-the-canal (CIC). מכשיר שמיעה BTE הוא הגדול ביותר ולעיתים קרובות ניתן לראות אותו על אוזנו של הלובש אותו. מכשיר שמיעה RIC קטן יותר בגודלו ומושם בתוך תעלת האוזן. הסוג הקטן ביותר של מכשירי השמיעה, CIC, יושבים בתוך התעלה עצמה מבלי לבלוט החוצה מהתעלה.
איך אדע איזה סוג מכשיר שמיעה מתאים לי?
מכשירי שמיעה מגיעים בצורות ובגדלים שונים, והם משתנים מבחינת תכונות ומחיר. במובן זה, סוג מכשיר השמיעה שאתם צריכים יהיה תלוי בצרכים שלכם, באורח החיים שלכם, בסוג בעיית השמיעה ובתקציב שלכם. מכשירי שמיעה אנלוגיים נחשבים אחד מהסוגים הנפוצים ביותר, והם למעשה מסוגלים להמיר גלי קול לאותות חשמליים. אלו, ניתנים להגברה ולעיבוד על ידי האוזן. סוגים אלה בדרך כלל זולים יותר מדגמים דיגיטליים, אך ייתכן שהם לא יהיו יעילים באותה מידה עבור אנשים עם לקויות שמיעה חמורות. מה עוד חשוב לדעת במהלך השוואת מכשירי שמיעה? המשיכו לקרוא.
למכשירי שמיעה דיגיטליים יש שבב מחשב הממיר צליל לאות דיגיטלי לפני שהוא מעובד על ידי האוזן. זה מאפשר לסוגים אלה של מכשירים לקבל איכות צליל טובה יותר ולהציע יותר תכונות כמו מיקרופונים כיווניים ותכונה להפחתת רעש, הפחתת רעשי רקע ועוד. בסופו של דבר, מכשירי שמיעה מגיעים בצורות ובגדלים שונים, אך ההבדל העיקרי ביניהם הוא כיצד הם מופעלים ומסייעים בחידוד השמיעה.
השוואת מכשירי שמיעה מסוג ITE ו-BTE
-באוזן (ITE): אלה קטנים ומתאימים לתוך תעלת האוזן של המרכיב אותם. הם פועלים בצורה הטובה ביותר אם יש לכם אובדן שמיעה קל עד בינוני באוזן אחת או בשתי האוזניים, אבל לא חמור מספיק כדי לדרוש מכשיר מתקדם יותר.
-מאחורי האוזן (BTE): אלה מתאימים מאחורי האוזן ומשתמשים בצינור כדי להיכנס לתעלת האוזן של המרכיב אותם. הם פועלים בצורה הטובה ביותר אם יש לכם אובדן שמיעה בינוני עד חמור בשתי האוזניים, אך לא חמור מספיק כדי לדרוש מכשיר מושתל.
מה ההבדלים בין שתל שבלול לבין מכשיר שמיעה?
השוואת מכשירי שמיעה תגלה בפניכם שהמכשירים זמינים בצורות ובגדלים שונים. הם יכולים להיות מצוידים בתכונות כמו Bluetooth, מיקרופונים כיוונים ועיבוד אותות דיגיטלי כדי להפוך אותם ליעילים יותר. חלק ממכשירי השמיעה מיועדים במיוחד לסוגים מסוימים של אובדן שמיעה בעוד שאחרים בעלי התאמה אוניברסלית. כמו כן, עבור מי שמכשיר שמיעה אינו מתאים למצבו הבריאותי, ישנה האפשרות של שתל שבלול בחלק מהמקרים.
שתל שבלול הוא מכשיר רפואי שיכול לעזור לאנשים עם ליקוי שמיעה. התקן זה עובד על ידי שליחת אותות אלקטרוניים לעצב השמיעה, שנמצא באוזן הפנימית. אותות אלה מגרים את העצב ועוזרים לאנשים לשמוע צלילים. מנגד, מכשיר שמיעה הוא מכשיר המגביר צלילים עבור אנשים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני. אנשים עם ליקוי שמיעה חמור צריכים להשתמש בשתל שבלול במקום במכשיר שמיעה.
האם שתל שבלול מצריך ניתוח?
אכן כן, שתל שבלול מצריך ניתוח השתלה, כאשר המכשיר אלקטרוני יונח בניתוח מתחת לעור מאחורי האוזן. מכשיר זה מגרה את עצב השמיעה להשמיע צלילים עבור אדם שהוא חירש מאוד או כבד שמיעה. שתל שבלול אינו דורש סוללות או מקור חשמל ואינו נראה מבחוץ.
במילים אחרות, שתל שבלול הוא מכשיר כירורגי המושתל באוזן הפנימית. הוא מורכב ממיקרופון אשר קולט קול וממיר קולות לאותות חשמליים, מעבד דיבור חיצוני ומערך אלקטרודות הממריץ את עצב השמיעה. במהלך השוואת מכשירי שמיעה למיניהם, תגלו שההבדל העיקרי בין שתל שבלול למכשיר שמיעה הוא אופן הלבישה ואופן השימוש בהם. שתל שבלול מושתל בגוף המטופל בניתוח, בזמן שמכשירי שמיעה לובשים חיצונית על האוזן.
מה היתרונות של מכשירי שמיעה זעירים?
השוואת מכשירי שמיעה מראה תמונה חד משמעית – מכשירי שמיעה זעירים הם העתיד של טכנולוגיית השמיעה, לא פחות מזה. הם קטנים ודיסקרטיים, כלומר יכולים להיות משומשים על ידי אנשים שרוצים לחדד את שמיעתם מבלי להתפשר על הנוחות שלהם. מטבע הדברים, הם קטנים יותר ממכשירי שמיעה מסורתיים, כך שניתן לענוד אותם בפומבי מבלי למשוך תשומת לב למשתמש.
מכשירי שמיעה זעירים הם אפשרות מצוינת אם יש לכם אובדן שמיעה קל. הם קטנים ודיסקרטיים יותר ממכשירי השמיעה המסורתיים, מה שיכול להוות יתרון למי שרוצה לשמור על אובדן השמיעה בסוד. לא פעם, אנשים עשויים להיות מובכים עקב הירידה שלהם בשמיעה, מה שניתן לשמור רק עם הקרובים שלכם כשיש לכם מכשיר שמיעה זעיר.
האפקט של מכשירי שמיעה גדולים
מכשירי שמיעה הם חובה לאנשים עם קשיי שמיעה. הם עוזרים להם לשמוע טוב יותר וגם לשפר את איכות חייהם. אבל לפעמים, הם יכולים להיות לא נוחים או אפילו לגרום לכאבי אוזניים. גודל מכשיר השמיעה הוא אחד הגורמים העיקריים שעלולים לגרום לאי נוחות או כאבי אוזניים. אם הוא גדול וכבד מדי, הוא יכול להכביד על האוזן, מה שעלול לגרום לכאב אוזניים. זה נכון במיוחד לאלו שיש להם אוזניים רגישות או שיש להם תעלות אוזניים צרות.
גורם נוסף המשפיע על הנוחות והריפוי הוא סוג חומר מכשיר השמיעה (פלסטיק, סיליקון וכו'). מכשירי שמיעה העשויים מסיליקון נוחים יותר מאלה העשויים חומרים אחרים, מכיוון שהם רכים וקלים יותר ללבישה. כמו כן, הם קלים יותר לתחזוקה שוטפת.
אם אתם מתקשים למצוא את ההתאמה הנכונה למכשיר שמיעה, אולי הגיע הזמן לדבר עם אודיולוג או לבקר במכון שמיעה. כמו כן, עליכם להתייעץ עם אנשי מקצוע, אם אתם חווים אי נוחות או כאבי אוזניים בזמן השימוש במכשירי השמיעה שלכם.